Punajuurten historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse. Tämä juurikasvi on yleisin vihannesviljelyksistä. Kuivattuna sitä voidaan säilyttää pitkään. Sen käyttö on samanlaista kuin tuoreiden juurikasvien käyttö. Kuten kaikilla kuivatuilla tuotteilla, nesteeseen päästessään se palauttaa nopeasti ominaisuutensa.
Käyttö
Keitot, kastikkeet, liha, marinadit, siipikarjaruoat, riisi- ja vihannesruoat.
Maku
makea
Ravintoarvo 100 grammaa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 9,0
Rasvat (g / 100g)… 0,5
Hiilihydraatit (g / 100g)… 54
Energiarvo (kcal / 100g)… 260
Vihreät tattariversot sopivat täydellisesti kaiken vihreän kanssa! Esimerkiksi yrttien, avokadon, kurkun ja sellerin kanssa. Sisällyttämällä idätettyä tattaria päivittäiseen ruokavalioosi, saat vahvan immuunijärjestelmän, hyvää terveyttä, keveyden tunnetta ja loistavaa mielialaa.
Paino: 600 g
Meksikolaiset uskovat, että pippuri auttaa mieltä kirkastumaan, he sanovat, että pippuria syömällä voi tuntea pään eristyksissä kehosta. Jauhettu punainen pippuri (Chile) - omaa kaikki kuuman chilipippurin ominaisuudet ja maun, mutta on paljon kätevämpää käyttää hienon fraktion ansiosta.
Käyttö
Salaateissa, kastikkeissa, keitoissa, liharuokissa, siipikarjaruoissa, pastassa, riisissä, kalassa, vihanneksissa.
Maku
Polttava terävä
Ravintoarvo 100 g:lla.
Proteiinit (g / 100g)… 13
Rasvat (g / 100g)… 14
Hiilihydraatit (g / 100g)… 15
Energiarvo (kcal / 100g)… 240
Salvia officinalis on laajasti käytetty mausteena ruoanlaitossa. Kuivattua ruohoa lisätään keittoihin ja pääruokiin, sekä piirakoiden ja muiden kulinaaristen tuotteiden päälle, joihin kuuluvat munariisi, kaali ja liha.
Käyttö
Välipalat, pääruoat, juomat, makeat ruoat.
Maku
Mausteinen, karvas
Ravintoarvo 100 grammaa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 11
Rasvat (g / 100g)… 13
Hiilihydraatit (g / 100g)… 61
Energia-arvo (kcal / 100g)… 410
Kreikassa oli todellinen sellerikultti. Sitä kuvattiin kolikoissa, olympialaisten voittajia koristeltiin tämän kasvin seppeleillä, ja he koristelivat kotejaan juhlapäivinä. Ruokakulttuurissa selleriä käytetään lisäaineena erilaisissa ruoissa, koska tämän kasvin kaikki osat omaavat voimakkaan mausteisen aromin. Sitä käytetään alkuruoissa ja lisukkeissa.
Käyttö
Salaateissa, kastikkeissa, keitoissa, liharuokissa, siipikarjaruoissa, kalaruokissa, lisukkeissa.
Maku
mausteinen, karvasmakea
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 13
Rasvat (g / 100g)… 1,5
Hiilihydraatit (g / 100g)… 30
Energiarvo (kcal / 100g)… 190
Tillinsiemeniä on pitkään lisätty lähes kaikkiin suolaliuoksiin ja säilykkeisiin. Suolakurkkujen ja etikkakurkujen kanssa käytetään kokonaisia tillin varsia siemenineen, kun taas hapankaalissa käytetään vain siemeniä. Tillinsiemenet sopivat hyvin liha- ja kalaruokiin, mihin tahansa kasvishöystöön, ja erityisesti herne-, papu- ja linssiruokiin.
Käyttö
Kastikkeet, keitot, säilöntä, liharuokien valmistus, siipikarjaruoat, lisukkeet.
Maku
Mausteinen
Ravintoarvo 100 g kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 16
Rasvat (g / 100g)… 15
Hiilihydraatit (g / 100g)… 12
Energia-arvo (kcal / 100g)… 250
Seesami, eli seesami, tuli Eurooppaan Afrikasta. Mustat siemenet ovat arvokkaampia kuin valkoiset tai ruskeat siemenet. Ne ovat rikkaita retinolista, B- ja E-vitamiineista, öljyhappo- ja linolihapoista. Seesamia pidetään yhtenä tehokkaimmista tuotteista, jotka voivat hidastaa solujen ikääntymistä ihmisen kehossa. Mustia seesaminsiemeniä lisätään salaatteihin, maustetaan arugulasta, fenkolista ja kalasta valmistettuja ruokia. Näiden jyvien miellyttävä mausteinen maku mahdollistaa niiden onnistuneen käytön leivonnassa ja kozinakin valmistuksessa. Musta seesami on korvaamaton sushin valmistuksessa.
Käyttö
Käytetään kaikkien leivonnaisten ja jälkiruokien, hedelmien, kuumien juomien ja itämaisen keittiön mausteisten ruokien valmistamiseen.
Maku
Astringentti maku, hieman karvas.
Ravintoarvo 100 g:ssa.
Proteiinit (g / 100g)… 19,0
Rasvat (g / 100g)… 49,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 12,0
Energiarvo (kcal / 100g)… 570
Tämä solanaceae-marja tuli Eurooppaan Persiasta, ja käännösvaikeuksien vuoksi sitä kutsuttiin usein hulluksi omenaksi. Munakoiso tuli Venäjälle Kaukasukselta, minkä vuoksi sillä oli pitkään lempinimi "armenialainen kurkku". Oikein kuivatulla munakoisolla on kirkas aromi ja sienten maku. Tämä ominaisuus tekee siitä välttämättömän komponentin pataruokien tai minkä tahansa paistoksen valmistuksessa.
Käyttö
Keitot, kastikkeet, marinadit, lihasta, siipikarjasta ja riistasta valmistetut ruoat.
Maku
Mausteinen, karvas, pippurinen
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 11
Rasvat (g / 100g)… 1,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 43
Energia-arvo (kcal / 100g)… 230
Tämä juurikasvi on hyvä missä tahansa muodossa. Afganistania pidetään sen kotimaana. Sieltä porkkana vähitellen levisi ympäri maailmaa. Muinaiset kreikkalaiset antoivat sille taivaallisen voiman, kutsuen sitä hedelmäksi, joka tuo rakkautta. Ainakin ruoanlaitossa ei ehkä ole tuotetta, joka ei vastaisi porkkanoille. Kuivattuna, rakeiset porkkanat säilyvät ihanteellisesti ilman suurta tilantarvetta ja ilman erityisiä olosuhteita. Ja päästessään veteen, se palauttaa nopeasti ominaisuutensa.
Käyttö
Keittoihin, kastikkeisiin, marinadeihin, liharuokiin, linturuokiin ja riistaruokiin.
Maku
Makeahko
Ravintoarvo
Hiilihydraatit (g/100g) 49
Rasvat (g/100g) 0,5
Proteiinit (g/100g) 9,5
Energiarvo (kcal/100g) 240
Peking-kaali oli Euroopassa suosittua vain aasialaisilla alueilla 1900-luvun puoliväliin asti. Mutta viime vuosikymmeninä se on ollut kulinaarisen suosion huipulla, myös Venäjällä. Sen ravintoarvo ja erinomainen maku säilyvät kuivatuissa tuotteissa. Juuri kuivatuista Peking-kaaleista valmistetaan herkullista korealaista siriag-keittoa sekä kansallisia ruokia Namul, Ttige ja Bale. Kuivatun kiinalaisen kaalin makua täydentävät valkosipuli ja sipuli.
Käyttö
Keitoissa, kastikkeissa, marinadiin, liharuokien, siipikarjan ja riistan ruokiin.
Maku
Pippurinen, makeahko
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 26
Rasvat (g / 100g)… 3,5
Hiilihydraatit (g / 100g)… 34
Energia-arvo (kcal / 100g)… 270
Kuivattujen porkkanasuikaleiden käyttö on erinomainen apu niille, joilla ei ole liikaa aikaa ruoanlaittoon. Kun tämä tuote on käsillä, ruoanlaiton nopeus kasvaa merkittävästi. Loppujen lopuksi juureksia ei tarvitse pestä, kuoria, raastaa tai pilkkoa. Riittää, että liotat porkkanasuikaleet nesteessä. Maidossa palautettuna ne muuttuvat herkulliseksi piirakkatäytteeksi tai vitamiinipohjaksi salaatille. Niitä voi lisätä paistoksiin, liemiin ja pääruokiin.
Käyttö
Keittoihin, kastikkeisiin, marinadeihin, liharuokiin, linturuokiin ja riistaruokiin.
Maku
Makeahko
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 9,5
Rasvat (g / 100g)… 0,5
Hiilihydraatit (g / 100g)… 49
Energiarvo (kcal / 100g)… 240
Shish kebabia pidetään Kaukasian keittiön ruokana, ja sen nimi tulee turkkilaisesta sanasta "shish" - vartaat. Näin ollen "kebab" tarkoittaa kirjaimellisesti vartaille paistettua ruokaa. Grillimausteen "Royal seasoning" koostumus sisältää vain luonnollisia ainesosia, jotka antavat grillille ainutlaatuisen mausteisen maun ja aromin. Käytä maustetta marinadin valmistamiseen sekä lisukkeena grillille, paistille ja kotona valmistetulle lihalle: pannulla, uunissa ja mikroaaltouunissa.
Käyttö
Käytä maustetta marinadin valmistamiseen sekä lisukkeena grillille, paistille ja kotona valmistetulle lihalle: pannulla, uunissa ja mikroaaltouunissa.
Maku
Antaa kohtuullista terävyyttä.
Ainesosat
Merisuola, jauhettu punainen paprika, murskattu korianteri, sinapinsiemenet, zira, musta murskattu pippuri, punaisen chilipippurin viipaleet, kuivatut valkosipulit, kuivatut tomaatit.
Ravintoarvo 100 g:ssa.
Proteiinit (g / 100g)… 9,0
Rasvat (g / 100g)… 9,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 27
Energia-arvo (kcal / 100g)… 229
Estragonilla on oma ainutlaatuinen luonteensa: se on ainoa koiruoho-laji, jolla ei ole voimakasta katkeruutta maussa. Yrtillä on voimakas, pistävä ja hapokas aromi, virkistävä maku, ja ranskalaiset kokit ovat hyödyntäneet näitä ominaisuuksia luodessaan monia kulinaarisia reseptejä sen kanssa. Estragonia, sekä tuoreena että kuivattuna, käytetään monenlaisten ruokien maustamiseen: se täydentää hyvin munakkaita ja monia kastikkeita.
Käyttö
Käytetään salaattien, alkupalojen, keittojen, lounasruokien, juomien ja makeiden ruokien valmistukseen.
Maku
mausteinen, hieman mausteinen, virkistävä
Ravintoarvo 100 g:ssa.
Proteiinit (g / 100g)… 23
Rasvat (g / 100g)… 7,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 50
Energiarvo (kcal / 100g)… 360